Maak kennis met ...

mr. drs. Jaap Rutger Kos

Jaap heeft gelijktijdig twee studies gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam: Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting Fiscaal Recht) en Economie (afstudeerrichting Internationale en Financiële Economie). Tijdens deze studies heeft Jaap bijna een jaar in Suriname gewoond en keuzevakken gevolgd aan de Anton de Kom Universiteit te Paramaribo. Ook heeft Jaap de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs afgerond.

Werkervaring Curaçao en VS

Na het cum laude behalen van zijn meester- en doctorandustitels is hij in 2007 in Curaçao gaan wonen en heeft hij carrière gemaakt bij Meijburg & Co Caribbean, dat behoorde tot het KPMG-netwerk. Jaap heeft zijn fiscale loopbaan onderbroken voor een prachtige commerciële klus. Hij is in Curaçao blijven wonen, maar reisde jarenlang meerdere keren per maand kriskras door de Verenigde Staten om de markt voor Nederlandse kaasspecialiteiten uit te bouwen in samenwerking met het familiebedrijf Vandersterre Groep, bekend van onder meer de kaasspecialiteiten van Prima Donna en Landana.

jaap

Werkervaring Bonaire

In 2013 is Jaap uit Curaçao vertrokken en met zijn gezin in Bonaire komen wonen. Daar heeft hij op het bijkantoor van Meijburg & Co Caribbean geleid en uitgebouwd. In 2016 heeft Jaap ervoor gekozen om zelfstandig verder te gaan met JRK Advies.

rocky window